Купати – це грузинська страва, що нагадує домашню ковбасу, яку у селах готує кожен другий господар. Страва максимально проста у приготуванні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 3 порції):
- купати – 400 г;
- цибуля ріпчаста - 80 г;
- пиво світле – 250 мл;
- лимон – 10 г;
- олія вершкове - 35 г;
- лавровий лист – 1 шт.;
- гвоздика сушена - 1 бутон;
- борошно пшеничне - 10 г;
- соус вустерський – 1 ч. ложка;
- гірчиця – 10 г;
- сіль за смаком.
важливо!
- Пиво найкраще взяти легке, не гірке. Ідеальний варіант – світле пиво, але темне теж підійде.
Далі в сковороді на середньому вогні розігріваємо вершкове масло та обсмажуємо купати до рум'яної скоринки з усіх боків. На це потрібно приблизно 7 хвилин. Перекладаємо купати на тарілку.
Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати. Викладаємо цибулю в ту ж сковороду і її потрібно обсмажити протягом 5-7 хвилин, перемішуючи.
Додаємо до сковороди гірчицю, лимон, гвоздику, лавровий лист та вустерський соус.
Повертаємо в сковороду купати та гасимо на повільному вогні протягом 20 хвилин. Знову викладаємо купати на тарілку, накриваємо кришкою.
З соусу потрібно видалити лавровий лист, гвоздику та лимон. Борошно з'єднуємо з|із| 45 мл води і перемішуємо до однорідності.
Далі вливаємо борошняну суміш у сковороду, помішуючи соус. Продовжуючи помішувати, прогрійте соус протягом однієї хвилини.
Читайте також:
На такому тільки молодят возити: у Києві засікли рідкісний кабріолет BMW яскравого кольору. Фото
Кінці у воду: Віра Брежнєва разом із чоловіком продають свою нерухомість у Росії
Два тижні до початку кінця: астролог розповів, який весняний сюрприз готують ЗСУ для Путіна.