Купати – це грузинська страва, що нагадує домашню ковбасу, яку у селах готує кожен другий господар. Страва максимально проста у приготуванні.

Продукти (на 3 порції):

  • купати – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 80 г;
  • пиво світле – 250 мл;
  • лимон – 10 г;
  • олія вершкове - 35 г;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • гвоздика сушена - 1 бутон;
  • борошно пшеничне - 10 г;
  • соус вустерський – 1 ч. ложка;
  • гірчиця – 10 г;
  • сіль за смаком.

важливо!

  • Пиво найкраще взяти легке, не гірке. Ідеальний варіант – світле пиво, але темне теж підійде.
У каструлю наливаємо воду і кладемо туди купати. Каструлю потрібно поставити на середній вогонь та довести воду до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню та дістаємо купати на тарілку.

Далі в сковороді на середньому вогні розігріваємо вершкове масло та обсмажуємо купати до рум'яної скоринки з усіх боків. На це потрібно приблизно 7 хвилин. Перекладаємо купати на тарілку.

Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати. Викладаємо цибулю в ту ж сковороду і її потрібно обсмажити протягом 5-7 хвилин, перемішуючи.

Додаємо до сковороди гірчицю, лимон, гвоздику, лавровий лист та вустерський соус.

Далі додаємо в сковороду пиво, перемішуємо та доводимо до кипіння.

Повертаємо в сковороду купати та гасимо на повільному вогні протягом 20 хвилин. Знову викладаємо купати на тарілку, накриваємо кришкою.

З соусу потрібно видалити лавровий лист, гвоздику та лимон. Борошно з'єднуємо з|із| 45 мл води і перемішуємо до однорідності.
Далі вливаємо борошняну суміш у сковороду, помішуючи соус. Продовжуючи помішувати, прогрійте соус протягом однієї хвилини.

Читайте також: