Борщ, каша, вареники та картопля у різних видах – ось основа раціону кожної української родини. Крім того, дуже важливою частиною української кухні можна вважати овочеві страви. Картопля, капуста, буряк, кабачки, морква, огірки, помідори, редиска активно використовуються як у складі різних складних страв, так і у складі салатів і у вигляді гартнірів до других страв, значно збагачуючи раціон вітамінами та мікроелементами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОвочеве рагу - це по-домашньому звичайна і комфортна страва допоможе ситно і смачно нагодувати всю сім'ю в піст.
Інгредієнти:
- капуста – 600 г;
- картопля – 5 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- чеснок - 1 зубчик;
- томатна паста (або кетчуп) – 2 ст.л.;
- масло рослинне;
- лавровий лист;
- зелень;
- сіль, перець – за смаком.
Капусту потрібно нашаткувати. Викладаємо її в каструлю, заливаємо двома склянками води та додаємо 2 ст.л. рослинного масла.
Гасимо все це близько 45 хвилин на повільному вогні.
Картоплю потрібно очистити і крупно нарізати.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Обсмажуємо картоплю та цибулю на олії близько 15 хвилин.
Солимо, додаємо томатну пасту та обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
У готову капусту викладаємо картопля з цибулею і гасимо близько 5 хвилин.
Далі додаємо лавровий лист, нарізаний часник, чорний мелений перець, сіль|соль|, 3 ст.л. рослинного масла. Можна також додати зелений горошок або інші улюблені овочі.
Гасимо рагу ще 10-15 хвилин.
Подавати овочеве рагу можна як окрему страву або гарнір, прикрасивши зеленню.
Читайте також:
На такому тільки молодят возити: у Києві засікли рідкісний кабріолет BMW яскравого кольору. Фото
Кінці у воду: Віра Брежнєва разом із чоловіком продають свою нерухомість у Росії
Два тижні до початку кінця: астролог розповів, який весняний сюрприз готують ЗСУ для Путіна.