Борщ, каша, вареники та картопля у різних видах – ось основа раціону кожної української родини. Крім того, дуже важливою частиною української кухні можна вважати овочеві страви. Картопля, капуста, буряк, кабачки, морква, огірки, помідори, редиска активно використовуються як у складі різних складних страв, так і у складі салатів і у вигляді гартнірів до других страв, значно збагачуючи раціон вітамінами та мікроелементами.

Овочеве рагу - це по-домашньому звичайна і комфортна страва допоможе ситно і смачно нагодувати всю сім'ю в піст.

Інгредієнти:

  • капуста – 600 г;
  • картопля – 5 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • чеснок - 1 зубчик;
  • томатна паста (або кетчуп) – 2 ст.л.;
  • масло рослинне;
  • лавровий лист;
  • зелень;
  • сіль, перець – за смаком.

Капусту потрібно нашаткувати. Викладаємо її в каструлю, заливаємо двома склянками води та додаємо 2 ст.л. рослинного масла.
Гасимо все це близько 45 хвилин на повільному вогні.

Картоплю потрібно очистити і крупно нарізати.

Цибулю нарізаємо півкільцями.

Обсмажуємо картоплю та цибулю на олії близько 15 хвилин.

Солимо, додаємо томатну пасту та обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

У готову капусту викладаємо картопля з цибулею і гасимо близько 5 хвилин.

Далі додаємо лавровий лист, нарізаний часник, чорний мелений перець, сіль|соль|, 3 ст.л. рослинного масла. Можна також додати зелений горошок або інші улюблені овочі.

Гасимо рагу ще 10-15 хвилин.

Подавати овочеве рагу можна як окрему страву або гарнір, прикрасивши зеленню.

Читайте також:

На такому тільки молодят возити: у Києві засікли рідкісний кабріолет BMW яскравого кольору. Фото

Кінці у воду: Віра Брежнєва разом із чоловіком продають свою нерухомість у Росії

Два тижні до початку кінця: астролог розповів, який весняний сюрприз готують ЗСУ для Путіна.

Ховайте гроші за кишенями: важливе свято 1 березня. Що категорично заборонено церквою робити цього дня