Стало відомо, що вдень 28 лютого 2023 року в Мурманській області зазнав аварії вертоліт Мі-8. Він розбився над замерзлим озером і завалився на бік, не долетівши до місця призначення лише 3 км.

Вертоліт, що впав, виконував цивільний рейс за маршрутом село Краснощілля - село Ловозеро. Мі-8, що впав, першими випадково помітили співробітники місцевої ветслужби, які проїжджали поряд на снігоходах. Вони ж одразу прийшли на допомогу постраждалим та вивезли їх до свого медпункту.

На борту повітряного судна перебувало дев'ять осіб: три члени екіпажу та шість пасажирів, включаючи дворічну дитину. Його з матір'ю оперативно забрали родичі, забрали з місця аварії на снігоходах.

Відомо, що після жорсткої посадки до гелікоптера було направлено дві бригади швидкої медичної допомоги та реанімобіль центру медицини катастроф.

"Всі, хто знаходився на борту, були притомні, але в шоковому стані", - заявили в міністерстві.

"Тяжких травм немає, стан постраждалих оцінюється як легкої та середньої тяжкості. Реанімобіль не знадобився. Вони погодилися на госпіталізацію, щоб уточнити симптоми можливого струсу мозку", - повідомили в регіональному МОЗ.

Пілот вертольота, що впав під Мурманськом, вже розкрив журналістам деталі краху . Так, за словами командира екіпажу Павла Шитикова, борт йшов на посадку, і в цей момент його "трохи прикрило сніговим зарядом".

І справді, аварія сталася у той момент, коли у Мурманській області спостерігалися важкі погодні умови: снігопад та пориви вітру до 23 м/c.

"Ми вже були на прямій. Радіовисотомір показав 60 м висоти, потім 50 м і після цього, буквально за секунду - удар об землю. Пощастило, що була маленька швидкість", - заявив командир.

Нагадаємо, що 17 лютого 2023 року в Сахалінській області зазнав аварії вертоліт Robinson 44. Він зник з радарів на північний схід від гори Червона, пізніше стало відомо, що він здійснив жорстку посадку. На борту перебували троє людей, з них двоє загинули — це пілот і дружина того, хто вижив.

Читайте також:

Путіну зробили харакірі: Японія виступила на боці України та вжили заходів щодо підтримки

Люди були змушені міняти мокрі штани на сухі: у Росії по телевізору закликали сховатися у притулку. Відео

У Санкт-Петербурзі закрили повітряний простір: у Росії відбувається щось неймовірне