Яблука та борошно – ідеальні інгредієнти, які можуть бути основою для приготування смачних пирогів, запіканок, штруделів. А ще з цих продуктів можна приготувати смачні солодкі деруни.

Інгредієнти:

  • Яблука – 6 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Рисове борошно – 2 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Рослинна олія
  • Дрібка меленої кориці, якщо любите

Спосіб приготування:

Яблука (який сорт взяти, вирішувати вам - це не важливо) миємо, обсушуємо і разом з шкіркою тремо на крупній тертці, не чіпаємо серцевину.

Важливо! В яблучній шкірці більше всього вітамінів, але, якщо вона вам категорично не подобається, можете її прибрати.

Терті яблука віджимаємо від соку та одразу додаємо в них лимонний сік щоб не потемніли.

Додайте яйця, цукор та перемішайте. Додайте сіль, борошно та знову перемішайте.

На розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажуємо деруни з обох боків на середньому вогні, до красивого золотистого кольору.

Готові яблучні оладки знімаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Деруни можна полити рідким медом, або подати зі сметаною.

Яблучні деруни люблять і діти, і дорослі: а до чаю така випічка просто незамінна! Ароматні, ніжні і дуже красиві оладки настільки смачні, що неможливо відірватися. Та цього, в принципі, і не потрібно - вони майже дієтичні, тому зайвих сантиметрів на талії точно не додадуть.

Читайте також:

Купіть хурму: рецепт курячих стегон з незвичайним секретом