За рік війни з Росією українці пережили десятки ракетних атак. Проте в останній місяць ситуація помітно змінилася, і це пов'язують із тим, що у росіян закінчуються ракети та погіршується стан пускових установок.

Докладніше про це інформує УНІАН, посилаючись на військового експерта Олега Жданова.

"РФ потрібно місяць, щоб зробити 40 ракет різних модифікацій. Це один залп. А потім ще місяць чекати, щоб знову зробити масований ракетний удар. І те, що ми витримували по 100 ракет, по 80 ракет", - підкреслив експерт .

За словами Жданова, російські окупаційні війська під командуванням генерала Сергія Суровікіна використали більшу частину свого ракетного боєзапасу та знищили багато пускових установок на кораблях у Чорному морі.

"Напевно, шахтні пускові установки стали непридатними. Є ліміт пусків, треба тепер ремонти робити. А за які гроші й на якому заводі?", – зазначив він.

Також Жданов повідомив про те, що більшість ракетного боєзапасу, а також їх пускові установки на кораблях російських окупаційних військ у Чорному морі були знищені під командуванням генерала РФ Сергія Суровікіна. Згідно з Ждановом, шахтні пускові установки стали непридатними, і їх ремонт вимагатиме певних витрат. У зв'язку з цим виникає питання, за які гроші і на якому заводі проводитиметься ремонт цих установок.

Попри це, українські військові продовжують ефективно протидіяти російській агресії та збивають практично всі ракети, окрім "Кинджалів" та Х-22. Проте вже до середини березня Україна отримає перші комплекси Patriot чи Mamba (SAMP/T), що дозволить більш ефективно протистояти російській агресії та успішно перехоплювати Х-22.

Читайте також: