Президент Росії Володимир Путін може на пальцях однієї руки перерахувати своїх союзників у війні з Україною. І він наївно вважав, що Грузія входить до цього списку, проте це зовсім не так. Нещодавно уряд Грузії ухвалив рішення щодо збільшення до двох років терміну безвізового перебування в країні для громадян України.

Докладніше про це інформує сайт ТСН, посилаючись на видання "Новини-Грузія".

Раніше українцям дозволялося перебувати в Грузії протягом року, після чого їм потрібно було перетнути кордон і в'їхати в країну заново. Однак, з початку війни ситуація стала змінюватися. За даними ООН, вже понад 25 тисяч громадян України перебувають у Грузії як біженці.

Попри високу кваліфікацію та досвід, які мають українські біженці, лише 20% з них працевлаштовані в Грузії. Більша частина з них змушені шукати роботу, оскільки немає спеціальної державної програми, яка надавала б їм таку можливість.

Однією з найважливіших проблем, з якими стикаються українські біженці в Грузії, є проблема житла. Зростання цін на оренду нерухомості робить житло недоступним для більшості біженців.

Крім того, багато українців в'їхали до Грузії без необхідних документів, внаслідок чого їм не вдалося скористатися з усіх державних програм, запропонованих для біженців. Таким чином, багато українських біженців залишаються без роботи та без підтримки з боку держави, що ускладнює їхнє життя у новій країні.

Читайте також: