Голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський в ефірі національного телемарафону розповів, що вже найближчим часом електроенергія для українців може суттєво подорожчати.

"Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок. Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання", - зазначив він, маючи на увазі питання підвищення тарифів.

Зазначимо, що чинні тарифи на електроенергію для домогосподарств встановлені до 31 березня цього року. Після чого їх, ймовірно, підвищать. Найрадикальніший сценарій – встановлення ринкових цін на енергію. У цьому випадку українцям доведеться платити за кіловат 5-6 гривень, що вчетверо вище за поточну вартість. Влада шукає можливості пом'якшити підвищення, зробивши його поетапним.

Читайте також:

Було "таємне коло": в американській розвідці розповіли, як Путін зірвався та напав на Україну

Тепер можна одружитися з телефоном: українців порадували новою функцією в "Дії"

У Повітряних силах пояснили, навіщо росіяни запускають загадкові кулі на територію України