Вже є кілька випадків, коли ворог застосовував свої новації, щоб відволікати українське ППО. Зараз йдеться про дивні російські кулі, які мають діаметр понад 2 метри. Так, Росія запускає дивні об'єкти не лише для того, щоб відволікати українські ППО.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «Обозреватель»

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат звернувся до українців, щоби пояснити, навіщо ворог запускає дивні повітряні кулі в небо над Україною. За його словами, ворог це робить для того, щоб дізнатись, на яких позиціях стоять українські ППО.

Також є думка, що Росія запускає ці кулі, щоб спеціально відволікати увагу від їхніх розвідувальних дронів.

«Це невелика повітряна куля з металевим відбивачем чи фольгою. Радіолокаційна станція опромінює її, сигнал відбивається і повітряна ціль з'являється на моніторі. Її фіксують, супроводжують, тож для нас це у будь-якому випадку зосереджено увагу. Вони розраховують на те, що ми збиватимемо їх», – сказав представник Повітряних сил ЗСУ.

Крім цього, він сказав, що ворог робить усе, щоб дізнатися, де перебувають українські ППО. Росія застосовує для цього літаки, дрони і навіть ці незрозумілі кулі.

«Їм це потрібно, щоб прокладати маршрут для ракет під час наступних обстрілів, оминаючи нашу ППО. Тому ніякого сенсу збивати ці кулі немає, якщо вони не мають прямої загрози», - продовжив Юрій Ігнат.

Читайте також:

Це знак: Росія зганьбилася з випробуванням "грізної ракети Путіна" під час приїзду Байдену до Києва

Наводила російські ракети на школи: СБУ затримала російську шпигунку. Фото зрадниці

Так тримати: російська ППО збила свою ракету. Подробиці удару