У мережі з'явилася дуже несподівана інформація, в якій мова йде про те, чому Путін вирішив раптово піти війною в Україну. Справа в тому, що, за словами директора ЦРУ, дещо відіграло дуже важливу роль і російський тиран пішов на відчайдушний крок.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «glavred»

З'явилася інформація про те, що директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс дізнався про якісь дуже важливі нюанси. Він розповів як російський тиран Путін готував вторгнення на територію України.

"Роками, особливо останніми роками, я спостерігав, як Путін звужував коло своїх радників, і це було коло, в якому він цінував лояльність, а не компетентність", - заявив Вільям Бернс.

Глава ЦРУ запевняє, що Путін мав таке оточення, яке говорило йому тільки те, що той хотів почути. Це все робилося для того, щоб йти вгору кар'єрними сходами. Це не дивно, тому що якщо хтось говорив те, що не хоче чути Путін, все закінчувалося сумно.

"І тому, на мою думку, це був один із найглибших недоліків у прийнятті рішень у Росії безпосередньо перед війною, оскільки таке тісне коло людей підкріплювало глибоко помилкові припущення один одного", - продовжив Бернс.

Крім цього, він сказав, що Путін завжди мріяв увійти в історію як «великий полководець», однак у нього це навряд чи вийде, оскільки його шалені амбіції його ж і знищать.

"Він вірив, що Україна слабка і розділена, він думав, що Захід відволікся, і він думав, що модернізував російську армію до такого рівня, коли вона була здатна на швидку, рішучу перемогу. Звичайно, виявилося, що кожне з цих припущень було глибоко помилковим", - підсумував шеф ЦРУ.

Читайте також:

Путін ними пишався: ЗСУ розгромили елітних російських морпіхів. Залишилися купи техніки

Це Москва: росіяни після звернення Путіна почали масово бити машини. Відео

Кара небесна: у Білорусі підбили найкращий літак Путіна, через який по всій Україні лунали тривоги