Лютий 2023 року всім людям на землі запам'ятається найбільшим землетрусом, який забрав життя понад 40 тисяч жителів Туреччини. Більше того, всього за 6-7 лютого у світі було зафіксовано понад 265 землетрусів магнітудою понад 4 бали у Східній та Центральній Туреччині, а також біля узбережжя Сирії та Індонезії. З того часу не минає і дня, щоб десь не фіксувалися підземні поштовхи. Більше того, трясти починає навіть Україну.

Так, у Закарпатській області в ніч проти 27 лютого було зареєстровано землетрус магнітудою 3,3 на глибині 2 км. Все сталося в районі селища Велика Добронь, за 19 км на захід від міста Мукачево.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

"27 лютого 2023 о 03:15:39 (за київським часом) Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус у районі селища Велика Добронь, 19 км на захід від м. Мукачево Закарпатської області, магнітудою 3,3 (за шкалою Ріхтера) на глибині 2 км", – йдеться у повідомленні.

За оцінками фахівців, за класифікацією такий землетрус відноситься до сильно відчутних усередині будівель, проте не несе загрози населенню – "люди прокидаються, але ніхто не лякається".

Коливання подібні до струсу, утвореного сильно навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрип підлоги та стін. Починається тремтіння меблів. поштовх помітний", – розповіли у ДЦСК.

До речі, останній землетрус, який відчувався у понад 15 населених пунктах Закарпаття, зареєстрований із району Іршави 3 січня магнітудою 3,8 на глибині 6 км.

Читайте також:

Було "таємне коло": в американській розвідці розповіли, як Путін зірвався та напав на Україну

Тепер можна одружитися з телефоном: українців порадували новою функцією в "Дії"

У Повітряних силах пояснили, навіщо росіяни запускають загадкові кулі на територію України