Українські мобільні оператори частенько радують своїх абонентів різними вигідними акціями та пропозиціями. От тільки дехто з абонентів "Київстар" 1 березня відчує безпорадність чи навіть злість, адже оператор для декого закриває послугу домашнього інтернету.

Так, в офіційному повідомленні компанії сказано, що інтернету за допомогою "телефонного" модему більше не буде. До тепер цією послугою користувалися лише близько 100 абонентів, або близько 0,01% клієнтської бази оператора.

"З 1 березня 2023 р. припиняє надаватись послуга "Домашній інтернет" за деякими адресами, де вона діяла з використанням технології ADSL. У зв'язку з цим закривається тариф "Чемпіон світу", – повідомили у "Київстарі".

Наразі послуга "Домашній інтернет" від Київстару побудовано на сучасній технології FTTB, тобто підключення домогосподарств через оптоволоконний кабель. Ця технологія забезпечує клієнтам вищу швидкість передачі даних та кращу якість послуг у порівнянні з ADSL.

Довідка: Технологія ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) надає можливість передачі даних по телефонним проводам. При цьому канал для телефону виділяється окремо, тобто домашнім телефоном можна скористатися навіть під час підключення до інтернету.

Швидкість передачі в такій системі різниться залежно від напрямку сигналу – у бік кінцевого користувача вона вища, ніж від користувача у бік мережі. У цілому швидкість досить низька, зазвичай, трохи більше 10 Мбіт/с. З іншого боку, такі підключення зазвичай дуже стабільні, часто виникають розриви.

Провайдери почали поступово відмовлятися від цієї технології ще з 2015-17 років. Модеми для з'єднання ADSL вже майже не виробляються.

Читайте також:

Було "таємне коло": в американській розвідці розповіли, як Путін зірвався та напав на Україну

Тепер можна одружитися телефоном: українців потішили новою функцією в "Дії"

У Повітряних силах пояснили, навіщо росіяни запускають загадкові кулі на територію України