Різноманітність соусів, яка сьогодні представлена ​​в кухнях у всьому світі, може заводити в глухий кут навіть найзапеклішого гурмана. Але звикати до соусів необхідно поступово, починаючи з найпростіших.

Докладний рецепт незвичайного морквяного соусу читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Підготуйте моркву, очистивши та нарізавши її на шматочки.

Нагрійте 800 мл води у каструлі з товстим дном (неемальованою). Додайте моркву, половину вершкового масла, лавровий лист, цукор та сіль. Залежно від переваг, можна регулювати кількість спецій, щоб отримати соус солодкого чи солоного смаку. Я додаю менше солі, тому мій соус виходить трохи солодкуватим. Цей соус підходить як для млинців, так і котлет.

Варіть моркву на середньому вогні під кришкою близько 40 хвилин, доки вона не стане м'якою.

Потім зніміть кришку і дайте воді, що залишилася, випаруватися, стежачи за тим, щоб морква не підгоріла. Краще залиште на дні трохи води.

Заберіть лавровий лист і використовуйте занурювальний блендер, щоб подрібнити моркву до однорідного пюре. Соус має бути без шматочків моркви.

Поверніть каструлю з морквяним пюре на повільний вогонь. Додайте вершкове масло і вершки. За допомогою вершків можна регулювати густину соусу. Я віддаю перевагу трохи густому і текучому соусу, але якщо вам потрібен густіше, додайте менше вершків.

Варіть соус, помішуючи до потрібної густоти. При необхідності додайте спеції на ваш смак.

Ваш морквяний соус готовий! Можна подавати відразу ж у гарячому вигляді чи охолодити. Зберігайте в герметично закритій тарі не довше 3 днів. Смачного!

Читайте також: