Лаваш тонкий - 1 аркуш розміром 60х40 см | ||
Печиво пісочне – 6-7 шт. | ||
Сметана 30% жирності – 200 мл | ||
Молоко згущене – 3 ст. ложки | ||
Кокосова стружка – 3,5 ст. ложки | ||
Апельсин – 1 шт. | ||
Жовток – 1 шт. |
Печиво викладаємо в чашу блендера з насадкою "ніж" та подрібнюємо у крихту, залишаючи великі шматочки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ глибокій ємності з'єднуємо 150 мл сметани зі згущеним молоком.
Додаємо туди подрібнене печиво, 3 ст. ложки кокосової стружки і пенремішуємо.
Апельсин очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими півколами, принагідно видаляючи кісточки.
Лаваш розрізаємо на дві частини. У форму для випічки (15х20 см) викладаємо одну частину лаваша. Зверху на лаваш викладаємо сметанну начинку з печивом та кокосовою стружкою. Все потрібно розрівняти та утрамбувати, не забуваючи про кути.
Зверху викладаємо апельсини, пару скибочок можна залишити для прикраси пирога.
Увага!!! Якщо кислі апельсини, можна присипати їх 1 ч. ложкою цукру.
Відрізаємо зайві краї лаваша, щоби не виходили за бортики.
Поверхню пирога змащуємо жовтком.
Відправте в духовку та випікайте при 170 градусах приблизно 20 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку. Верх пирога має стати рум'яним.
Читайте також: