Стало відомо, що двома пострілами з Javelin днями було знищено російський танк Т-90 "Прорив". Про це повідомляють Десантно-штурмові війська ЗСУ .

Так, днями ворог атакував позиції своїм найновішим танком Т-90 "Прорив". Але передовий підрозділ був готовий до зустрічі із противником.

"Розрахунок протитанкового ракетного комплексу Javelin двома точними пострілами знищив гордість російського машинобудування, залишивши на місці купу обпаленого металу", - йдеться у повідомленні.

До речі, варто зазначити, що російська пропаганда неодноразово заявляла, що, крім систем броні та маскування, Т-90 "Прорив" оснащений засобами ядерного, біологічного, хімічного захисту та автоматичної системи пожежогасіння.

Як повідомляє Міністерство оборони України, танк Т-90М разом із екіпажем знищив стрілець-санітар. Йому вдалося підбити танкову вежу. "Javelin тоді класно спрацював! Сподіваюся, що скоро на моєму рахунку буде ще другий, третій, четвертий… російський танк…" – каже він.

Довідка: першу партію танків Т-90 "Прорив" отримала 2-а гвардійська Таманська мотострілецька дивізія та 1-а гвардійська танкова армія ще навесні 2020 року. І хоча в Росії цей танк називають найтехнологічнішим і боєздатним, проте західні експерти називає його "недоАрматою" та "проривом у нікуди".

Вартість танка Т-90 "Прорив" залежить від версії та комплекту модернізації - експортна вартість танка складає близько 2,5 млн доларів, а вартість наймодернізованішої версії доходить до 4,3 млн доларів.

Читайте також:

Обірвалася струна: не стало коханої жінки легендарного Володимира Висоцького

На Путіна чекає історичний удар: він втрачає Росію, країна розвалюється разом з економікою

Колишній друг Путіна розповів, як він пив пиво і не міг навіть зібрати шафу за інструкцією. Але мріяв про реформи

Справжня українська краса: 21-річна плівчина стала найкращою в Європі. Фото