У Росії за підсумками січня зіткнулися з рекордним дефіцитом бюджету. Нафтогазові доходи обвалилися, а військові витрати злетіли. Сумарний дефіцит може становити за підсумками 2023 близько $97 млрд.

Росія через президента РФ Володимира Путіна втратить 190 млрд доларів ВВП до 2026 року. Економіка РФ може показати спад третій квартал поспіль.

Як пише Bloomberg Economics, ймовірно, ВВП в агресора в четвертому кварталі впав на 4,6%. "Ефект від санкцій затягується", - сказав Олег В'югін, колишній високопосадовець центрального банку та Міністерства фінансів.

Санкції не поширювалися на основний російський експорт, життєво важливий для світових ринків, такий як нафта і газ та сільськогосподарська продукція, хоча останні кілька місяців були додані деякі обмеження на енергоносії.

Наразі на карту поставлена здатність Путіна підтримувати найбільшу війну в Європі з часів Другої світової війни, продовжуючи мобілізувати ресурси. "Великі країни з контролем над найважливішими ресурсами, компетентними економічними політиками та потужними союзниками не збираються руйнуватися перед навіть дуже жорсткими санкціями", - говорить Олександр Ісаков, економіст по Росії.

Цього року ситуація лише ускладнюватиметься, оскільки уряд Путіна прагне запобігти краху нафтових доходів і нарощує витрати на соціальні програми.

Читайте також:

Спробуйте дізнатися: Тіна Кароль показала архівне фото у кумедному пальті.

Незвичайний лайфхак: навіщо деякі господині одягають шкарпетку на пилосос

Їх лише три: яким знакам Зодіаку неймовірно пощастить найближчим часом