У наш час практично не зустрінеш людей, які нічого не знають про прекрасну казкову рослину – орхідею. І що б про нього не говорили, але ця квітка досить проста у догляді, якщо враховувати кілька її головних особливостей.

Так, при правильному догляді орхідея цвіте до трьох місяців і більше. А період життя квітконосів набагато довше, вони можуть цвісти багато разів.

Кількість квітконосів залежить від віку рослини. Чим воно старше, тим більше квітконосів на ньому з'являється. Так, спочатку в рослини закладається брунька, яку майже не видно. Нирка стає видно лише після того, як з неї починає рости квітконос. Період часу між закладанням нирки та її зростанням буває різним, зокрема досить тривалим.

При хорошому догляді цвітіння орхідеї починається у віці від півтора до трьох років, після того, як у рослини сформуються п'ять-шість листків.

Якщо ж орхідея відмовляється радувати своїм цвітінням, можна використовувати те, що ця рослина любить вологу і обмежити грамотно до неї доступ. Щоправда, цей метод підходить за температури повітря не вище 30 градусів.

Отже, щоби простимулювати цвітіння орхідеї, потрібно збільшити інтервал між поливами в 2 рази. Цю процедуру потрібно проводити приблизно раз на 10 днів:

  • не обприскуйте рослину під час "тренінгу";
  • виключіть усі способи підживлення та біостимуляції.
Повернутися до звичайного режиму поливу можна буде з появою першого квітконоса.

Альтернативний спосіб – опустити горщик із рослиною у теплу воду (близько 35 градусів) та залишити на 10-20 хвилин. Повторювати дії три дні поспіль, а потім залишити квітку без зволоження.

Зазначимо, що такі "шокові" умови схожі на припинення сезону дощів у тропіках, що змусить рослину випустити стрілки-квітконоси.

Важливо! Цей метод "стимуляції" не підходить, якщо у квітки ослаблена коренева система або її листя втратили пружність.

В решту часу потрібно поливати орхідеї лише теплою водою (до 40 градусів). При звичайному поливанні раз на три місяці допускається використання добрив з калієм та фосфором.
Читайте також: