Смажена риба - це відмінна страва як для повсякденного раціону, так і для святкового столу. Великим успіхом ця страва користується у тих, хто дотримується посту або перебуває на особливому дієтичному харчуванні (хоча для останніх краще все ж таки рибу гасити).
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІснує велика кількість різних рецептів смаження риби. Багато хто з них залежить від самої риби, а деякі - від типу кляру. Докладний рецепт смаження риби у клярі з мінеральною водою читайте у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
- тілапія заморожена (можна будь-яку іншу) – 1 кг;
- яйця курячі – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 4 ст.л;
- кукурудзяна мука – 3 столові ложки;
- вода мінеральна – 200 мл;
- лимон - 1/2 шт.;
- апельсин – 1/2 шт. (Для соусу за бажання);
- сіль та спеції - за смаком;
- олія - для обсмажування.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно почистити та вимити рибу, обробити на філе. Після цього складає філе в окрему ємність, виживаємо на рибу сік половини лимона та залишаємо на 15 хв для маринування.
Для кляра розбиваємо два яйця і збиваємо їх віночком. Далі солимо майбутній кляр і приправляємо до смаку. Після цього доливаємо в кляр газування. Далі необхідно загуснути кляр: спочатку 1 ст.л борошна кукурудзяного, а потім вводимо борошно пшеничне - 2 ст.л. Добре перемішуємо кляр так, щоб не було грудок. В окремому посуді з'єднуємо кукурудзяне і пшеничне борошно, що залишилося.
Розжарюємо в сковороді олію. Потім обвалюємо рибу спочатку в муку, а потім занурюємо в рідкий кляр.
Викладаємо шматочки на сковорідку та обсмажуємо кілька хвилин. Через деякий час перевертаємо рибні шматочки і обсмажуємо з іншого боку. Необхідно, щоб із двох боків риби сформувалася золота скоринка.
Читайте також: