Сьогодні, 10 лютого, вранці оголосили масштабну повітряну тривогу. Так, близько 8:30 розпочалась 14 масована терористична ракетна атака на енергосистему України.

Так, 10 лютого, у п'ятницю, російське військо здійснило масований запуск з ракет по Україні з території країни-агресорки РФ та з акваторії Чорного моря.

"Близько 8.30 здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Залишайтесь в укритті!" - написали в Повітряних Силах ЗСУ.

"Пуск ракет здійснюється, зокрема, з морських носіїв "Калібрів", – написав голова Одеської РДА Юрій Крук.

До слова, сьогодні, 10 лютого, вперше за весь період війни російські ракети увійшли у повітряний простір України з території Молдови та Румунії.

"О 10:18 дві російські крилаті ракети "Калібр" здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Ракети були запущені з акваторії Чорного моря.", – заявив головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Чому не працюють системи ППО двох країн, одна з яких є членом НАТО, незрозуміло.

На момент виходу новини, повітряна тривога все ще триває на всій території України. Відомо, що протиповітряна оборона працює по залишкам ракет у різних регіонах України, повторних запусків з будь-яких видів стратегічних бомбардувальників, з флоту та наземних пускових установок не було.

За попередньою інформацією, внаслідок останнього удару окупантів, який стався біля 10:30 ранку у Харківському районі поранення отримало 7 людей. Двоє з них у важкому стані.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у місті відпрацювала ППО, але пошкодення все ж таки є.

В Кривому Розі Дніпропетровської області уламки ракети впали на одну з доріг, люди не постраждали.

Що ж стосується наявності електроенергії, то Укренерго повідомило, що є, на жаль, влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях.

Так, наприклад, стало відомо, що близько 150 тисяч абонентів у Харкові залишились без світла, розповів у ефірі телемарафону очільник ОВА Олег Синєгубов.

На Київщині 10 лютого не планували відключати електроенергію. Однак через загрозу ракетної атаки з боку РФ станом на 8.42 почали проводити екстрені відключення.

Читайте також:

Чоловік обіцяв шубу – чоловік добув шубу: вдовам “мобиків” із “ДНР” масово дарують хутряні вироби не першої свіжості. Фото

Церковне свято 10 лютого: чому цей день пригощали будинкового

Проморозить до мінус 20: синоптик попередив про сильні морози на тижні