Стало відомо, що у самопроголошеній ДНР вдовам загиблих військових вручили шуби.

Про акцію оголосив на початку лютого Євген Скрипник, який входить в оточення Стрєлкова. 21 шубу, як стверджувалося, передав бізнесмен Олександр Боряк — засновник компанії «Пушніна Югри». Доставкою шуб вдовам займалася дружина Стрєлкова Мирослава Регінська.

6 лютого Регінська опублікувала відеозапис, на якому 13 жінок, стоячи на вулиці і тримаючи перед собою шуби, хором дякують за подарунки, кажуть на камеру, що навіть не думали, що у них «буде така можливість» [ймовірно, отримати хутряні вироби], а ролик, що знімає, заявляє, що «в такі моменти відчуваєш, що ми одна сім'я».

Коментатори з України заявили: вони не вражені, що вдови загарбників вирішили, що шуба в обмін на чоловіка – це хороший обмін.

У коментарях українці не скупилися на коментарі: "Нормальний курс обміну", "Шкіра за шкуру", "А шуби, мабуть, вкрадені в Україні, прокляті і в крові", "Об'єктивно, шуба краща за мішок картоплі", "Сюр який -то».

Після публікації відео рух "Феміністський Антивоєнний Опір" зв'язався з однією з жінок, які знялися в ролику. Вона заявила, що у неї і як мінімум трьох інших жінок шуби забрали одразу після запису. За її словами, спочатку учасникам акції сказали, що їм вручили шуби поганої якості, і пообіцяли незабаром видати нові, а пізніше заявили, що дали шуби помилково — вони нібито призначалися іншим людям.

Співрозмовниця руху також розповіла, що жінкам про роздачу шуб повідомили на роботі, пообіцявши дорогі подарунки із Москви, якщо вони знімуться у відеоролику.

Читайте також:

Як позбутися молі в шафах, не купуючи будь-яку хімію в магазині

Данилов розповів, що Кремль уже почав благати Україну про переговори. Навіть зібрали переговорників

Кадиров вже збирається піти на Польщу та влаштувати там "денацифікацію"