Способів попадання молі у квартиру безліч. Її можна принести на одязі з іншого людного місця, привези з речами чи меблями. Вона може пробратися в будинок при вентиляції, через відчинені двері або кватирку. Якщо її ніхто не помітив (а так відбувається практично завжди), вона знаходить собі затишне містечко та намагається завести потомство.

Платяна міль віддає перевагу шовку, шерсті, хутру і селиться в шафах з одягом. Але якщо вовни та хутра немає, для відкладання личинок підійдуть бавовняні і навіть синтетичні тканини. Моль також може селитися в оббивці м'яких стільців, у кріслах та диванах, на килимах та паласах.

Тому, коли ви відкриваєте шафу, а звідти вилітають дрібні метелики, запитувати про їх появу вже пізно. Тепер господарі квартири повинні обміркувати: як врятувати речі, які ще не зачепили шкідником, як позбудеться цієї злої напасті найбільш ефективним способом?

Виявляється, міль, як і багато інших комах, не виносить коричневий запах. При цьому якщо ще й змішати корицю з гвоздикою і чорним перцем, то взагалі вийде вбивчий за своєю силою засіб. Воно допоможе кожному з легкістю звільнити свій гардероб від шкідника, що оселився тут.

Отже, потрібно знайти маленький тканинний мішечок і наповнити його 1 столовою ложкою сушеної гвоздики і такою ж кількістю чорного перцю. Після цього додаємо до спецій паличку гвоздики і розміщуємо саше, що вийшло, на полиці шафи.

Вважається, що стійкий аромат, який не можна назвати неприємним для людини, викличе у молі огиду, і вона більше не псуватиме одяг.

Читайте також:

Церковне свято 9 лютого: що відзначають православні та що заборонено робити

Вдарять потужні морози: синоптики назвали найхолодніший день тижня

Які речі в жодному разі не можна викидати на смітник, щоб не накликати біду