Президент Володимир Зеленський 8 лютого прибув до Великої Британії.

Відомо, що під час візиту він зустрінеться з британським прем'єром Ріші Сунаком та королем Чарльзом III, а також виступив у парламенті країни-партнера.

Глава Української держави заявив, що Великобританія йде разом із Україною до найважливішої перемоги нашого часу: "Це буде перемога над самою ідеєю війни".

"Ви і ми вже мали досвід перемоги над злом, викликаним людською натурою. Я не кажу, що більше не буде воєн. Ні. Але в нашій силі гарантувати словами та вчинками, що світла сторона людей переможе", - сказав президент, якого цитує Хвиля. .

Під час виступу Зеленський окремо подякував колишньому прем'єр-міністрові Великобританії Борису Джонсону, який також був у залі: "Борис, ти об'єднав інших, коли це здавалося абсолютно неможливим. Дякую тобі".

Крім того, він заздалегідь подякував за майбутнє постачання літаків.

"Я закликаю вас і світ надати бойові літаки для України — крила для свободи... Покидаючи будівлю британського парламенту 2 роки тому, я дякував вам за смачний англійський чай. Я залишу парламент сьогодні завдяки всім вам заздалегідь за потужні англійські літаки", — сказав президент.

Тим часом, як повідомляє РБК-Україна , Зеленський завершив промову надією на "коаліцію літаків" та перемогу світлої сторони.

"Я вважаю це символом нашої нової "коаліції літаків". Нам потрібні бойові літаки, літаки - це крила свободи. Великобританія і ми боролися за свободу проти тих, хто намагався позбавити нас світу. І це в людській природі не дозволяти це зробити. Ми з вами разом уже воювали проти зла і в нас є досвід перемоги над таким злом. Я не хочу говорити, що після цієї війни більше не буде воєн. На жаль, це в людській природі. , - підсумував президент України.

Читайте також:

Путін вже змушений просити про переговори: що розповів Арестович про плани Кремля та падіння армії РФ

Удар по Кремлю: Польща починає будувати на кордоні з Росією "електронні пастки"

Які регіони України найбільш схильні до землетрусів: сейсмолог розповів, що потрібно робити