Важко посперечатися з тим фактом, що запечена картопля — один із найпопулярніших гарнірів у світі. А ось картопля запечена в пиві можна подавати не тільки як гарнір, а й як самостійну страву з улюбленим соусом.

Продукти на 3 порції:

  • картопля – 800 г;
  • пиво (більшість бере світле) – 150 мл;
  • олія оливкова - 60 мл;
  • панірувальні сухарі - 50 г;
  • сіль за смаком.

важливо!

  • Для приготування картоплі за цим рецептом можна використовувати як світле, і темне пиво. У першому випадку ви отримаєте досить тонкий смак, а в другому більш інтенсивний.

Картоплю очищаємо та нарізаємо середніми часточками.

У каструлі доводимо до закипання невелику кількість води, куди і відправляємо картоплю. Відварюємо картопля 7-10 хвилин, до напівготовності.

Тим часом розігріваємо духовку до 190 градусів.

Картоплю відкидаємо на друшляк і залишаємо на пару хвилин, щоб підсох.

Викладаємо картоплю в миску. Додаємо рослинну олію та сіль. Перемішуємо, щоб олія та сіль рівномірно розподілилися.

Перекладаємо картоплю у форму, туди ж вливаємо пиво.

Відправляємо форму в духовку, попередньо розігріту до 190 ° С, на 30 хвилин. Два-три рази за час запікання перемішуємо картоплю, щоб вона рівномірно просочилася пивом.

Виймаємо картопля з духовки і посипаємо панірувальними сухарями. Акуратно перемішуємо.

Запікаємо картоплю ще 15 хвилин, до рум'яної скоринки.

Золотисту і хрустку картоплю найкраще подавати гарячою.

Читайте також:

Верх блаженства: рецепт йогуртового десерту з вершками, медом та горіхами

Знову подорожчання: магазини підвищують ціни на яйця, олію та борошно

Краще це викласти: названі речі, які не можна носити у гаманці

Що можна зробити, якщо пральна машинка почала погано віджимати білизну