На днях стало відомо, що Президент Росії Володимир Путін віддав своїй армії наказ повністю захопити Донецьку та Луганську області до березня 2023 року. Про правдивість цієї інформації свідчить той факт, що росіяни наразі проводять перегрупування та продовжують наступати на п'яти напрямках: Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському (район Вугледару). Військовий експерт та ексрадник голови ОП Олексій Арестович поділився власним баченням ситуації на фронті та висловив припущення, для чого Путіну Луганщина та Донеччина.

Так, військовий експерт Олексій Арестович вважає, що Президент РФ Володимир Путін планує новий наступ на Україну, щоб завести війну у глухий кут і розпочати переговори. Про це Арестович розповів у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною та написав у Мережі.

"Логіка путінського наступу, що готується, зрозуміла – отримати більш вигідні переговорні позиції. Йому пояснили військові, що вони можуть і чого не можуть. Сподіваючись на максимум можливостей російських військових, він хоче завести війну в глухий кут і розпочати переговори", – пояснив експерт.

Варто відзначити, що з того часу, як Олексій Арестович втратив свою посаду в ОП, він все частіше говорить про те, що більше не вірить у Збройні сили України, навіть при підтримці США та Заходу.

За словами колишнього радника Зеленського, ЗСУ не зможе зупинити і розгромити 200 тисяч росіян, тому "доведеться відсунутися" і думати про переговори.

"Американці весь час зараз кажуть: ми маємо забезпечити Україні найкращі переговорні позиції. Силою вони мають бути забезпечені. все одно із Заходу звучить слово "переговори". Тому що всі розуміють, що Україна не має ресурсу і Захід його роками створюватиме, щоб ми силовим чином вибили Росію", - заявив Арестович.

Арестович також описав ситуацію на полі бою. За його словами, росіяни створили два угруповання, які стоять на Лиманському та Бахмутському напрямках.

"Ці угруповання спробують довзяти Бахмут і піти на Лиман. Йде поступове нарощування, вони щупають наші слабкі місця, шукають дірки у фронті, шукають, де зосередити основні зусилля, бережуть при цьому артилерію і боєприпаси нечисленні", – розповів ексрадник голови ОП.

Він наголосив, що російська армія не є на сьогодні у здоровій формі.

"Вона почала домагатися тактичних успіхів, почавши піхотний наступ з артилерійською підтримкою, що впала на третину. Певний тактичний успіх це дає – нескінченні хвилі піхоти. Але тут же різкий, вибуховий стрибок втрат. Вони вирішили заплатити цю ціну. Вони готуються. Вони нарощуватимуть зусилля весь лютий. Пік у них, за задумом, я так розумію, – десь березень. Березень – це період інтенсивних бойових дій. І десь, щоб у квітні десь вже почати закріплюватися на рубежах", – прогнозує Арестович.

Він додав, що завдання ворога – взяти найвигідніші рубежі, щоби надійно стояти в обороні, коли ЗСУ підуть у контрнаступ, і закликати Україну до переговорів.

За оцінками військового експерта, під час нового наступу російські війська свої зусилля зосередять на Донеччині та Луганщині.

Читайте також:

Історичне рішення ухвалено: Українська Греко-Католицька церква переходить на новий календар

Вторгнення Білорусі до України: експерт розповів, чого чекати насправді

Йому було всього 15 років: підліток "під мухою" прокотив свого друга на мотоциклі та відправив на той світ