Ні для кого не секрет, що на території України було продовжено воєнний стан. Через це українським чоловікам продовжують вручати повістки у військкомати. Справа в тому, що з'явилися нові зразки цих повісток, саме через це юрист вирішив звернутися до військовозобов'язаних чоловіків.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «meta»

Юрист Аліна Баля повідомила про те, що в Україні наразі видається новий зразок повісток. Це говорить про те, що старі зразки втратили чинність.

Він сказала, що у новому зразку зазначено, що українець повинен мати при собі паспорт громадянина України, та це тепер зобов'язана вказівка. Також у нових повістках йдеться про те, що потрібно з'явитися з ідентифікаційним кодом та карткою платника податків.

Крім цього, у повістках старого зразка було зазначено, що треба з'явитися до міського центру комплектування та соціальної підтримки. Однак у нових зазначено, що треба прибути до органів СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки.

Також Аліна Баля наголосила на тому, що якщо українець ігноруватиме повістки, то його може досягти адміністративна або навіть кримінальна відповідальність. Тут уже все залежить від того, скільки разів військовозобов'язаний проігнорував повістки. Найзатятішим ухилистам загрожує в'язниця на 3-5 років.

Читайте також:

Навіть у період інтенсивної мобілізації: людей із цими захворюваннями не беруть на війну. перелік

Наступ з Білорусі та ракетні атаки: військовий експерт розповів, що Росія готуватиме для «подарунку» у річницю війни

Медведєва накрило на повну: боїться ударів ЗСУ по Москві і мало не плаче