Взимку багато людей просушують одяг на гарячих батареях. Зазвичай це відбувається тому, що не вистачає часу і одяг потрібний сухий вже за кілька годин.

Однак такий метод сушіння одягу вкрай небезпечний. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Через такий метод у кімнаті може підвищитися вологість. І якщо робити так постійно, то вологість у приміщенні може підвищитись настільки, що це призведе до появи запаху вогкості та плісняви ​​будинку.

Неприємний запах вогкості може виникнути ще й тому, що часто мокрий одяг на батарею доводиться класти у два шари. Таким чином одяг сохне у кілька разів довше.

Тому замість батареї краще використовувати спеціальну сушарку. Між іншим, є спеціальні знімні сушарки, які одягаються на батарею, але таким чином, щоб одяг не торкався батареї. Якщо потрібно, щоб одяг висох швидко, можна попередньо закинути одяг в пральну машинку і включити додатковий віджим.

Є й звичайні стаціонарні сушарки, які ставляться у кімнаті у вигляді "розкладачки". Найправильніше встановлювати такі сушарки в південній частині приміщення, на сонячній стороні та під вікном, але не щільно приставивши до батареї.

Читайте також:

Не надумайте це повторювати: названі поради, які насправді лише погрожують вашу пральну машинку

Що можна зробити, щоб пральна машина не стрибала під час віджимання білизни

Ви здивуєтеся: навіщо досвідчені господині насипають сіль у пральну машину. Це допомагає ліквідувати важливу проблему

Відключення світла: як без пральної машинки та прання зберегти свіжість речей