Є в цій певна логіка, адже світова історія свідчить, що всі війни закінчуються переговорами, так чи інакше. Важливо просто мати за цих переговорів певні досягнення, що вести "торги" і розуміти, за ким фінальне слово.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну частіше за інших європейців до Кремля дзвонив французький лідер Емманюель Макрон.

А тепер і канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що продовжить свої спроби переговорів Володимиром Путіним щодо війни в Україні. Докладніше про це інформує Телеграф.

Шольц вважає своїм головним завданням необхідність не допустити ескалації між Російською Федерацією та НАТО. Також політик висловив сподівання, що йому вдасться вмовити Путіна вивести війська з України.

При цьому Олаф Шольц наголосив, що й раніше говорив з Володимиром Путіним, і не завжди ці розмови були "ввічливими", оскільки у Кремлі продовжують натякати на необхідність захопити українські території.

"Іноді виникали конкретні питання щодо обміну полоненими, експорту зерна з України та Запорізької АЕС, — зазначив Шольц. — Але для мене важливо, щоб переговори завжди поверталися до актуальної теми — як далі світ виходити з цієї жахливої ​​ситуації?"

Читайте також: