Корисні поради:

Заморожені і щойно зліплені вареники готуються однаково. Розморожувати їх не потрібно, інакше тісто розм'якне та склеїться.

Від виду начинки час та технологія приготування не залежить. Усі вареники варяться однаково.

Якщо багато вареників, готуйте їх партіями, щоб вони не злиплися.

Що додати у воду для вареників

Рідину потрібно обов'язково посолити, навіть якщо ви готуєте вареники із солодкою начинкою: це не дасть їм злипнутись.

Для несолодкої страви знадобиться ½-1 чайна ложка солі на 1 л води. Але можна взяти й більше. Для солодких вареників достатньо щіпки, щоб не перебити смаку.

До вареників з несолодкою начинкою закиньте 1-2 сушених лаврових листів. Це зробить їх ароматнішими і ще смачнішими. Також можна додати невелику нарізану або цілу цибулину, трохи чорного перцю та інші улюблені приправи, особливо, якщо любите вареники з бульйоном.

Щоб вареники точно не злиплися, влийте у воду 1-2 столові ложки олії. Або змастіть рослинною або вершковою олією вже готову страву.