Пшеничники - це не тільки дуже смачний, але ще і вигідний вид котлет. Вся справа в тому, що до складу даних котлет входить відварна крупа. Вона відмінно поєднується з фаршем, не виділяється (у смакову плані), ну і звичайно, збільшує загальний обсяг приготованих котлет. Така їжа чудово підійде не тільки до будь-якого гарніру, але і з будь-якого приводу, адже є дуже універсальною стравою.

Добре помийте 100 г зерна, залийте 300 мл води, додайте дрібку солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть ще 30-40 хвилин.

Перекручуємо 500 г свинини у фарш. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та обсмажуємо на 1 ст. л. олії з дрібкою солі. Змішуємо з м'ясом. Додаємо 1 яйце і пшеницю, солимо і перчимо до смаку. Ще раз перемішуємо.

Робочу поверхню потрібно притрусити борошном.

Тепер ми можемо формувати котлети. Не варто їх робити занадто великими, щоб не виникли проблеми з прожарюванням.

Вивалюємо котлети в борошні і відправляємо смажиться на розпечену сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо з двох боків до приємного золотиставого кольору.

Викладаємо у форму для запікання. Для соусу потрібно розвести у мисочці 200 г сметани 15% зі 100 мл води. Заливаємо пшеничники соусом та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Подавайте гарячими.

Читайте також:

Свіжі огірочки на підвіконні до 8 березня: як виростити і що потрібно знати

Як приготувати сир з яйцями на сковорідці. Рецепт

На смак як морозиво: як правильно варити вівсянку на молоці