Українцям розповіли, як виростити огірочки на своєму підвіконні вже до перших днів березня. Так, є докладна інструкція, яка допоможе отримати врожай у домашніх умовах.

Важливо відзначити, що більше 10 років тому вирощувати овочі в домашніх умовах практично неможливо. Однак часи змінюються, і ніщо не стоїть на одному місці.

Потрібно повідомити, що для того, щоб виростити огірки на підвіконні, знадобиться спеціальний сорт та додаткова підцвітка.

Насамперед потрібно знайти тару об'ємом не менше 5 літрів. Також потрібна суміш землі, перегною та торфу.

Важливу роль відіграє і температура, яка має бути +20 градусів. Потрібно захистити огірки від протягів, а також необхідне вологе повітря.

Потрібно зауважити, що якщо ви хочете огірки, наприклад, до 8 березня, то починати потрібно вже зараз.

Перед посівом потрібно полити ґрунт гарячою водою і висіяти вже підготовлене насіння спеціального сорту. Це потрібно робити за температури близько 25 градусів тепла. Якщо це робити на обігрівальних приладах, то вони можуть засохнути.

Якщо починають з'являтися сходи, то ємність ставлять на підвіконня, де немає протягу. Полив потрібно робити прогрітою водою до 30-32 градусів.

Особливу увагу слід приділяти і температурі самого ґрунту. Також не можна забувати про додаткове освітлення, яке потрібно протягом 12-15 годин. Що стосується підживлення, то воно робиться так само як і при звичайній посадці.

Читайте також:

Овочі, риба, хліб: в Україні стрімко зростають ціни. Які продукти обійдуться найдорожче

Буде рак шлунка: названі найнебезпечніші овочі, яких потрібно позбутися