Діти, та й багато дорослих, до вівсяної каші ставляться дуже байдуже. А все тому, що варити її правильно вміють лише одиниці. Адже якщо зварити вівсяну кашу на молоці у традиційний спосіб, просто в молоці - вона виходить смачною, але... не такою смачною, як могла б бути. Дізнайтеся кілька секретів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерший рецепт приготування вівсянки на молоці
- 100 г вівсяних пластівців;
- 200 мл води;
- 100 мл молока;
- сіль та інші добавки - за бажанням.
Доводимо воду до кипіння і додаємо вівсяні пластівці в киплячу воду. Варити вівсянку потрібно приблизно 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо молоко і, продовжуючи помішувати, варимо ще кілька хвилин (не більше 5).
Вимикаємо вогонь і даємо настоятися каші. Додаємо сіль та цукор за смаком. І пам'ятайте, що чим довше каша коштує, тим густіша вона стає.
Другий рецепт приготування вівсянки на молоці
- 100 г вівсяних пластівців;
- 300 мл молока;
- трохи вершкового масла;
- сіль, цукор та інші добавки - за бажанням.
Нагріваємо молоко до кипіння, постійно помішуючи, і відразу ж додаємо в нього сіль та цукор. Засипаємо вівсяні пластівці та варимо близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Як тільки каша загусне, вогонь потрібно вимкнути. Додаємо вершкове масло|мастило| і добре перемішуємо. Залишаємо вівсянку під кришкою на 5 хвилин.
Британський рецепт вівсянки на молоці
Всі ми знаємо, що вівсянка родом із Великобританії. Отже, кому як не британцям знатися на гарній вівсяній каші? Пропонуємо вам рецепт вівсяної каші на молоці від відомого британського кухаря та телеведучого Джеймса Олівера.
Обов'язкові інгредієнти:
- півтори-дві чашки вівсяних пластівців;
- 1 чайна ложка цукру;
- половина чайної ложки солі;
- 1 літр молока;
- 1 чайна ложка вершкового масла;
- половина чайної ложки соєвої олії.
Необов'язкові інгредієнти:
- половина чайної ложки насіння кунжуту АБО
- 1 морква, терта, АБО
- подрібнений чорнослив, інжир, курага, АБО
- подрібнені мигдалеві горіхи.
Нагрійте в сковороді соєву олію, додайте|добавляйте| вершкове масло|мастило| і помішуйте до тих пір, поки не пропаде білизна. Додайте вівсяні пластівці і помішуйте, доки вони не стануть темно-коричневими. Додайте сіль та цукор (це потрібно робити до того, як ви додасте у вівсянку молоко). Тепер можна додати насіння кунжуту і почекати, поки вони не набудуть коричневого відтінку. Після цього зменшіть вогонь та додайте молоко. Після того, як вівсянка закипить, варити кашу потрібно ще 10 хвилин. Тепер можна додати решту інгредієнтів (якщо вони входять у рецепт), накрити кришкою і залишити вівсянку на 10 хвилин. Подавати вівсянку можна з олією, медом чи йогуртом.
Читайте також:
Медики розповіли, як правильно пити чисту воду – до їди чи після
Облизуватимете тарілку: як приготувати класичний грузинський суп харчо. Рецепт
Виходять дуже ніжними: рецепт картопляних зразків із сиром та ковбасою