Мало хто знає, але якщо підходити до готування суперпрактично, то із звичайної курки можна приготувати безліч простих і смачних страв.

Отже, беремо велику тушку курки вагою близько 2 кг. Розробити її потрібно наступним чином: акуратно знімаємо шкіру з грудки і відрізаємо шкіру в районі курячої шиї, потім відокремлюємо від спинки грудку, крила та стегенця. Стегенця розділяємо на гомілки та стегна. Філе курячої грудки відокремлюємо від кісток і ділимо на дві частини, відокремлюємо мале філе.

Насамперед варимо смачний суп з домашньою локшиною .

Для цього знадобляться куряча спинка, мале філе та курячі кістки, що залишилися від грудки, 3 яйця, 300 г пшеничного борошна, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, пучок зелені, щіпка солі.

З курки варимо бульйон. Поки бульйон вариться, готуємо локшину: яйця потрібно збити віночком, поступово додати|добавляти| муку|борошно| і замісити круте тісто. Покласти у холод на 30 хвилин.

Курку з кістками виймаємо з бульйону, додаємо в суп овочі та варимо майже до готовності. Тісто потрібно тонко розкотити, нарізати в локшину, додати|добавляти| в суп і варити 10 хвилин|мінути|, посипати зеленню і зняти з вогню.

Страва номер два - бутерброди з куркою . Для їхнього приготування філе, яке ми вийняли з бульйону, потрібно дрібно нарізати. Додаємо до м'яса пару столових ложок консервованої кукурудзи, рубану зелень і трохи сметани чи майонезу. Отриману суміш потрібно перемішати та викласти на хліб. Як правило, відвареного курячого м'яса вистачає на 4-5 бутербродів.

Запечена курка в компанії з хрусткими овочами - це справді королівська вечеря.

Знадобляться курячі стегна, гомілки та крила, 2 ст.л. зернової гірчиці, 2-3 ч. л. аджики, 2–3 моркви (нарізаємо брусочками), жменю зеленого замороженого горошку, сіль за смаком, пучок зелені.

До курки додаємо моркву, горошок, маринад та рубану зелень. Перемішуємо продукти та залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч. Другого дня запікаємо в духовці до готовності при 180°С.

Рулетики, фаршировані сиром , - універсальна та суперкорисна страва. Знадобиться половина курячого філе, що залишився, пучок зелені, 100 г бринзи, 2–3 ст.л. зеленого горошку, 2 ст. сметани, сіль – до смаку.

Куряче філе потрібно розрізати вздовж на дві частини та відбити через харчову плівку. Далі змішуємо бринзу, рубану зелень та горошок. Викладаємо суміш на філе, згортаємо рулетом. Змащуємо сметаною і запікаємо в духовці близько 30 хвилин за температури 180°С.

Фарширована куряча шия – традиційна єврейська страва. Знадобиться куряча шкіра (шия та шкіра з грудки), 1 цибулина, 2 ст. хлібних крихт, 3-4 ст.л. вершкового масла.

Для початку на вершковому маслі обсмажуємо цибулю, додаємо хлібні крихти і злегка підсмажуємо. Масу, що вийшла, потрібно викласти на курячу шкіру і згорнути в щільний рулет. Злегка перетягнути ниткою та обсмажити на олії до золотистої скоринки.

Читайте також:

Медики розповіли, як правильно пити чисту воду – до їди чи після

Облизуватимете тарілку: як приготувати класичний грузинський суп харчо. Рецепт

Виходять дуже ніжними: рецепт картопляних зразків із сиром та ковбасою