Ні для кого не секрет, що довгий час Сполучені Штати Америки наполягали на тому, щоб Збройні сили України (ЗСУ) не завдавали ударів по російській території. Ще б пак, усі боялися ескалація конфлікту в Україні через втручання країн НАТО. От тільки за рік збройного конфлікту весь світ побачив, що Росія не дотримується правил війни і займається геноцидом українців.

Так, наприклад, генерал армії України, екс-керівник служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж заявляє про те, що Росія зараз затягує війну, а також проводить терористичні акції проти мирного населення України, оскільки на полі бою не спроможна показати свою перевагу.

Генерал стверджує, що настав той етап війни, коли треба карати ворога. На його думку, насамперед це мають бути удари по об'єктах розміщення ракет – ракетоносіям, кораблям, можливо, системам пуску, які розміщені як на окупованих територіях, так і на території Росії та Білорусі.

Експерт вважає, що Україна на базі Південмашу має всі можливості у кооперації із західними партнерами виробляти далекобійні ракети будь-якого радіусу дії та потужності. У такому разі ніхто з союзників не зможе обмежувати радіус їхнього використання.

"Ці ракети діставатимуть не тільки до Енгельса, а й до Москви, Санкт-Петербурга та Уралу - ніхто ніде не сховається. Це перспектива найближчих місяців, тому що система виробництва вже розгортається", - упевнений він.

Крім того, екс-глава СЗР також не виключив, що Україна може виробляти тисячі ударних безпілотників.

"Якщо ми піднімемо армаду безпілотників з потужними зарядами, вони проб'ють будь-яку систему ППО і зможуть накрити будь-яку потужну військову базу Росії, включаючи ядерну. Це відкриває для нас хороші перспективи. Тоді не доведеться просити ATACMS (хоча ми все одно вестимемо переговори щодо них) , а почнемо виробляти власні потужні ракети", - каже Маломуж.

Крім того, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії України Микола Маломуж нагадав, що зараз із союзниками обговорюється питання про надання Україні Заходом літаків і далекобійних ракет.

"Переговори йдуть по ATACMS, які б'ють на 300 км і більше, і літакам F-15 та F-16. Але це вже буде другий етап, у найближчі місяці ми це точно не отримаємо. Це пов'язано з тим, що США вважають, що такі поставки можуть бути розцінені Росією як пряме втручання Заходу і війна між НАТО і РФ, а в такому разі Росія почне агресивно поводитись щодо всього цивілізованого світу", - заявив він у ході чату в Главреді .

Читайте також:

Сюрприз для Путіна та його військ: міністр оборони Рєзніков розповів про таємні озброєння. Їх навіть не називають

Скандал у Кремлі: наближені Путіна вже підвищують на нього голос і ставлять незручні питання

Російські військові потравилися "пекельним пійлом", влаштувавши гуляння. Тепер додому не повернуться