Найголовніший помічник кожної господині при прибиранні, крім швабри, різних ганчірочок-губок та аерозолів, це, зрозуміло, порохотяг.

Порохотяг зазвичай завершує збирання. На ньому головне завдання - прибрати все те, що зметено і виметено з-під різних кутів і закутків квартири. Але виявляється, не все сміття можна прибирати нашим другом, що дзижчить. Через деякі предмети він може легко зламатися.

Про те, яке сміття не можна прибирати порохотягом, читайте у нашому матеріалі.

Земля та рослини

Часто коти скидають вазони на підлогу, або діти можуть неакуратно пронестися повз улюблену квітку і скинути її на підлогу. Тоді земля розсипається по підлозі, і ми тягнемося за порохотягом. Але робити цього не можна, тому що вуличний пісок або ґрунт для рослин за допомогою порохотяга можна ще глибше загнати в килим. А листочки від рослин взагалі можуть "спалити" пристрій.

Скло та кераміка

Таке сміття може легко зламати порохотяг. Скло може застрягти всередині шланга або двигуна, а також пошкодити ємність для пилу. Краще використовувати віник, а дрібні крупиці можна прибрати за допомогою скотчу.

Попіл, бетонний пил, борошно та тирсу

Через те, що в цих видах сміття багато дрібних частинок, вони можуть просто осісти на будь-які деталі порохотяга, і він просто згорить. Краще використовувати віник, а потім просто вимити підлогу.

Рідке та вологе сміття

Для такого сміття потрібен спеціальний вид порохотяга – миючий. А ось звичайним не можна, тому що волога може негативно вплинути як на мішок для сміття, так і на двигун, і тоді доведеться викидати гаджет.

Дрібні предмети

Будь-які дрібні предмети, як монети, скріпки, дрібні іграшки або деталі з будь-яких інших пристроїв, не можна збирати порохотягом, оскільки вони блокують його правильну роботу зсередини. Потрібно заздалегідь зібрати всі частини руками, а вже потім братися за порохотяг.

Клейкі предмети

Все сміття на клейкій основі не годиться збирати порохотягом, оскільки воно також, як і вологе, забиває фільтри й перетворює сміттєвий мішок на суцільний ком, через що пристрій може згоріти. Таке сміття прибирають вологою ганчіркою, а клей ПВА можна видалити розчином з мила. Інші види клею видаляються оцтом чи ацетоном.

Волосся

Волосся та шерсть здатні забити щітку, шланг, фільтр і зрештою порохотяг перестане працювати, а очистити його досить складно. Є, щоправда, спеціальні насадки для збирання волосся та вовни.

Читайте також: