Мало хто знає, але доки яйця варяться у воді, вона насичується великою кількістю кальцію, тому що його у великій кількості має яєчна шкаралупа. Крім того, яєчна шкаралупа містить фосфор, калій, сірку, азот, залізо та магній.

Таким чином воду з кальцієм можна використовувати для кімнатних рослин і деяких культур на городі: вона відіграватиме роль добрива і якісно підживить їх.

Наприклад, поливати "яєчною" водою рекомендується пагони помідорів, листового салату, баклажанів, гарбуза та інших баштанних культур, а також яблуню, вишню, смородину та малину. А ось огірки, полуницю, квасолю, капусту та шпинат, навпаки, не варто поливати такою водою.

Що ж до кімнатних рослин, то щоб отримати максимальну користь із цього, потрібно попередньо зволожити землю в горщиках. Використовувати таке добриво можна раз на 2-3 тижні.

Завдяки йому можна врятувати навіть ті рослини, які майже повністю зів'яли, а здорових улюбленців змусити краще рости.

При цьому важливо пам'ятати, що надлишок мінеральних солей може спровокувати виникнення хвороб та навіть загибель деяких рослин. Так, наприклад, удобрювати "яєчною" водою не можна деякі кімнатні рослини, а саме ті, що віддають перевагу кислому грунту. Йдеться про камелію, азалію, гортензію, фіалку та пеларгонію.

Читайте також:

Ідеальний сніданок: як приготувати пишні оладки на кефірі з бананом. Рецепт