Всі вже звикли до використання в мікрохвильовій печі посуду з загартованого скла і склокераміки, яка має однорідну поверхню. Ось лише мало хто знає, чому потрібно робити саме так.

Так стало відомо, що в мікрохвильовій печі можна використовувати тільки певний посуд для приготування та розігріву продуктів. Адже інакше кожен ризикує зіпсувати страву, зламати НВЧ-піч або спровокувати на кухні пожежу.

Так, категорично не можна відправляти в мікрохвильову піч продукти в посуді з міді, чавуну, латуні і сталі, адже їжа в такому разі не нагріється. Виявляється, метали не пропускають мікрохвилі, а їх нагрівання може призвести до виникнення іскри і це може вивести з ладу піч.

Крім того, в жодному разі не можна гріти в НВЧ-печі кришталь - він перетвориться на жменьку осколків і звільнить токсичні речовини - такі, як свинець.

Не можна також гріти їжу у пластиковому та картонному посуді: ці матеріали розплавляться та зіпсують страви. При занадто високій температурі не варто використовувати фольгу - вона є тонким металом, тому може виділяти токсичні елементи. Допускається розморожування продуктів у фользі, але вона повинна знаходитись на відстані не менше 2 см від стінок печі. Також допускається використання посуду з глини та кераміки, покритих зверху глазур'ю.

Не допускається нагрівання продуктів у щільно накритій кришці посуді, оскільки може статися вибух прямо в камері печі.

Читайте також:

Весь у татуся: син Арнольда Шварценеггера похвалився своїми сталевими м'язами

"До наступного дня народження не доживе": у Росії вже передбачили долю Путіна

Масштабний замах на Зеленського: у ЗМІ розкрили деталі