Бутерброди люди їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. В українців бутерброди – це ціла культура, адже сало на хліб та під часничок є чи не національною стравою.

Але українська кулінарія є на етапі активного дослідження. І кухар Євген Клопотенко є одним із першовідкривачів. Рецепт смачних бутербродів з курячою грудною та солоним огірком був опублікований на сайті klopotenko.com.

Для приготування нам знадобиться:

Скріншот із сайту klopotenko.com

Спосіб приготування:
  1. Для початку необхідно розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Зачищаємо курячі грудки від плівок і жиру, ріжемо філе на пропорційні слайси, потім викладаємо їх на лист, солимо і перчимо і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Після цього бажано включити на 2 хвилини режим гриль.
  3. На сковороді розтоплюють вершкове масло і смажимо на ньому скибочки хліба, роблячи грінки.
  4. Солоні огірки потрібно нарізати соломкою
  5. Запеченій курці даємо охолонути, кладемо грудку в глибоку тарілку і змішуємо з солодким кисло-солодким соусом, щоб філе просочилося з усіх боків.
  6. Формуємо бутерброд. На шматочок хліба викладаємо курку, а зверху кладемо соломку з огірка. Зверху трохи поливаємо соусом та перчимо.