Інгредієнти

  • 4 середніх качани вареної солодкої кукурудзи, зрізати зерна;
  • 2 яйця, злегка збити;
  • 120 грам борошна;
  • 125 мл натурального йогурту або не жирної сметани;
  • 1 ч.л. гранульованого часнику;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • 2 ст.л. тертого твердого сиру Пармезан чи Грана Падано;
  • сіль до смаку;
  • 1/3 пучка зеленої цибулі, дрібно посікти;
  • олія для смаження;
  • сметана для подачі.

Кукурудзу, цибулю, розпушувач, часник сіль, сир та борошно помістити в глибоку миску. Добре перемішати. Додати яйця злегка збиті з йогуртом й ще раз усе ретельно вимішати.

Важливо:

  1. При бажанні, оладки можна готувати з консервованої кукурудзи - для цього потрібно буде 300-350 грамів кукурудзи;
  2. Замість цибулі можна додати дрібно різаний гострий перчик чілі, тощо;
  3. Сир можна використовувати будь-який. Наприклад, смакуватиме гарно як дроблена бринза чи просто напівтвердий сир.

У сковорідці на середньому вогні розігріти олію в кількості достатній, аби вона вкривала дно сковорідки. Викласти партіями оладки й смажити, доки низ добре підрум’яниться, а верх почне застигати.

Перевернути на інший бік і теж добре підрум’янити.

Читайте також:

Готуємось до подорожчання молочної продукції: чого чекати українцям

Старовинний рецепт: котлети по-київськи з картоплі. Як нагодувати всю родину

Як заточити кухонні ножі за допомогою звичайного рису. Простий лайфхак