Інгредієнти
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 4 середніх качани вареної солодкої кукурудзи, зрізати зерна;
- 2 яйця, злегка збити;
- 120 грам борошна;
- 125 мл натурального йогурту або не жирної сметани;
- 1 ч.л. гранульованого часнику;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 2 ст.л. тертого твердого сиру Пармезан чи Грана Падано;
- сіль до смаку;
- 1/3 пучка зеленої цибулі, дрібно посікти;
- олія для смаження;
- сметана для подачі.
Кукурудзу, цибулю, розпушувач, часник сіль, сир та борошно помістити в глибоку миску. Добре перемішати. Додати яйця злегка збиті з йогуртом й ще раз усе ретельно вимішати.
Важливо:
- При бажанні, оладки можна готувати з консервованої кукурудзи - для цього потрібно буде 300-350 грамів кукурудзи;
- Замість цибулі можна додати дрібно різаний гострий перчик чілі, тощо;
- Сир можна використовувати будь-який. Наприклад, смакуватиме гарно як дроблена бринза чи просто напівтвердий сир.
У сковорідці на середньому вогні розігріти олію в кількості достатній, аби вона вкривала дно сковорідки. Викласти партіями оладки й смажити, доки низ добре підрум’яниться, а верх почне застигати.
Перевернути на інший бік і теж добре підрум’янити.
Читайте також:
Готуємось до подорожчання молочної продукції: чого чекати українцям
Старовинний рецепт: котлети по-київськи з картоплі. Як нагодувати всю родину
Як заточити кухонні ножі за допомогою звичайного рису. Простий лайфхак