Ситні й соковиті котлетки можна подавати як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • оливкова оля
  • яйця - 2 шт.
  • сметана
  • чорний мелений перець
  • сіль

Для соусу:

  • молоко - 1 склянка
  • борошно - 2,5 ст. ложки
  • гриби (печериці) - 100 г

Насамперед треба відварити картоплю, посоливши воду після кипіння.

Для більш однорідної текстури, щоб точно позбутися грудочок, можна перетерти її ще й через сито.

Перекладаємо підготовлену картоплю у миску, додаємо сіль та перець за смаком і 2 яйця.

Гриби дрібно поріжте і підсмажте на оливковій олії.

Борошно просійте через сито і злегка підсмажте на сухій пательні. Тепер додайте до нього теплого молока, добре перемішайте і прогрійте на пательні. Додайте до суміші гриби і знову перемішайте.

Картоплю набирайте столовою ложкою, скрутіть кульку, у ній зробіть тальцем невеликий отвір і покладіть у нього начинку з грибами. Заліпіть картоплю з начинкою. Принцип формування котлет схожий на ліплення пиріжків з начинкою.

Обкатайте котлети у борошні і відправте смажитися на розігріту з оливковою олією пательню.

Смакують такі котлети із сметаною, тому рекомендуємо подати її до столу разом зі стравою.

Читайте також:

Смачніше м'ясних: як зробити поживні картопляні котлети. Бюджетний рецепт

У киян є свій секрет: як легко приготувати котлети по-київськи в домашніх умовах

Ніжна страва для всієї родини: як приготувати рибні котлети із сиром. Рецепт

Для котлет та нагетсів: як вдома приготувати панірувальні сухарі