Ситні й соковиті котлетки можна подавати як на обід, так і на вечерю.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- картопля - 1 кг
- оливкова оля
- яйця - 2 шт.
- сметана
- чорний мелений перець
- сіль
Для соусу:
- молоко - 1 склянка
- борошно - 2,5 ст. ложки
- гриби (печериці) - 100 г
Насамперед треба відварити картоплю, посоливши воду після кипіння.
Для більш однорідної текстури, щоб точно позбутися грудочок, можна перетерти її ще й через сито.
Перекладаємо підготовлену картоплю у миску, додаємо сіль та перець за смаком і 2 яйця.
Гриби дрібно поріжте і підсмажте на оливковій олії.
Борошно просійте через сито і злегка підсмажте на сухій пательні. Тепер додайте до нього теплого молока, добре перемішайте і прогрійте на пательні. Додайте до суміші гриби і знову перемішайте.
Картоплю набирайте столовою ложкою, скрутіть кульку, у ній зробіть тальцем невеликий отвір і покладіть у нього начинку з грибами. Заліпіть картоплю з начинкою. Принцип формування котлет схожий на ліплення пиріжків з начинкою.
Обкатайте котлети у борошні і відправте смажитися на розігріту з оливковою олією пательню.
Смакують такі котлети із сметаною, тому рекомендуємо подати її до столу разом зі стравою.
Читайте також:
Смачніше м'ясних: як зробити поживні картопляні котлети. Бюджетний рецепт
У киян є свій секрет: як легко приготувати котлети по-київськи в домашніх умовах
Ніжна страва для всієї родини: як приготувати рибні котлети із сиром. Рецепт
Для котлет та нагетсів: як вдома приготувати панірувальні сухарі