Страв з оселедця велика кількість. Є як святкові, так і повсякденні рецепти, які дають змогу доповнити звичний смак страви ніжною солоною рибкою.

Але очистити оселедець від кісточок іноді буває складно, особливо якщо це відбувається вперше. Тому часто люди воліють купувати вже філейовану рибу, позбавляючи себе мук із чищенням від кісток. Але складно не погодитися з тим, що цілісний оселедець набагато смачніший за філе, мабуть, цілісність риби при засолюванні кардинально впливає на смак.

Досвідчені кухарі або затяті домашні кулінари знають, як за лічені секунди філірувати оселедець не травмуючи при цьому власну психіку.

Найкращий лайфхак був опублікований на YouTube-каналі Tomas Lee.

На відео чоловік показав найпростіший спосіб очищення оселедця від хребця, який також не залишає кістки у філейній частині.

Для початку необхідно очистити начинки риби та зачистити шкірку. Вимиту та висушену рибу потрібно взяти двома руками за кінчик хвоста риби – за найдовші його частини. Далі необхідно зробити рибою "заднє сальто" і від хвоста тягнути двома руками в різні боки по всій довжині риби. Таким чином, частина філе очищається від хребця і ребер.

Скріншот з відео

Скріншот з відео

Читайте також: