- 500 г свинини (задня частина), можна взяти одразу готовий фарш;
- 100 г сирої пшениці;
- 100 г води;
- 1 цибулина;
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. л. борошна для паніровки;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- сіль та перець за смаком;
- 200 г 15% сметани для соусу.
Спосіб приготування:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля початку потрібно підготувати пшеницю. Для цього потрібно вимити крупи, залити 300 мл води, посолити. Далі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо ще 30-40 хвилин.
У свинячий фарш додаємо дрібно порізану цибулю, яку попередньо обсмажуємо до золотистого кольору. У цей фарш додаємо яйце і зварену пшеницю, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюємо у борошні з двох сторін. Далі потрібно обсмажити пшеничники з фаршем на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Після цього пшеничники необхідно викласти у форму для запікання. Робимо соус - розводимо в тарілці 200 г сметани 15% зі 100 мл води, добре збиваємо. Після цього заливаємо соусом пшеничники і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Подавати страву краще у гарячому вигляді, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Читайте також: