Український кухар-кулінар Євген Клопотенко є одним із тих, хто старанно вивчає мистецтво української кухні та активно популяризує її у світі.
У нашому матеріалі ми пропонуємо познайомитися з незвичайним рецептом відомого кулінара – пшеничниками зі свинячим фаршем. Рецепт було взято з сайту klopotenko.com.
Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:
  • 500 г свинини (задня частина), можна взяти одразу готовий фарш;
  • 100 г сирої пшениці;
  • 100 г води;
  • 1 цибулина;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. борошна для паніровки;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль та перець за смаком;
  • 200 г 15% сметани для соусу.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати пшеницю. Для цього потрібно вимити крупи, залити 300 мл води, посолити. Далі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо ще 30-40 хвилин.

У свинячий фарш додаємо дрібно порізану цибулю, яку попередньо обсмажуємо до золотистого кольору. У цей фарш додаємо яйце і зварену пшеницю, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюємо у борошні з двох сторін. Далі потрібно обсмажити пшеничники з фаршем на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Після цього пшеничники необхідно викласти у форму для запікання. Робимо соус - розводимо в тарілці 200 г сметани 15% зі 100 мл води, добре збиваємо. Після цього заливаємо соусом пшеничники і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Подавати страву краще у гарячому вигляді, попередньо посипавши свіжою зеленню.

Читайте також: