Банош – це, по суті, кукурудзяна каша, яку подають зі шкварками, смаженими грибами, цибулею та сиром. Рецептів приготування – маса, і кожен із них унікальний.

Готують банош на основі молока, вершків та сметани, приправляють ароматними спеціями, а зверху посипають бринзою та свіжою зеленню.

Найсмачніший банош готують у Карпатах. А на нашому сайті можна ознайомитися з найпопулярнішим рецептом гуцульського баноша.

Для приготування нам знадобиться:

  • Молоко - 300 мл
  • Кукурудзяна крупа - 150 г
  • Печериці різані - 150 г
  • Сало - 00 г
  • Сметана - 200 гр
  • Бринза - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль за смаком

Як приготувати страву:

1. Починаємо приготування з сала. Його потрібно нарізати невеликими шматочками та посмажити до стану шкварок на середньому вогні на сковороді.

2. Після прожарювання, шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо у сковороді.

3. У жир, який залишився після смаження сала, потрібно викласти нарізані печериці, їх у жиру обсмажуємо.

4. Паралельно цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Додаємо цибулю до грибів, і смажимо це все до золотистого кольору.

5. В окремому сотейнику змішуємо сметану з молоком, додаємо щіпку солі, доводимо до кипіння.

6. Потім промиваємо кукурудзяну крупу і невеликими порціями всипаємо в молоко, ретельно помішуючи, щоб не сформувалися грудочки з крупи.

7. Далі варимо кашу на маленькому вогні 10–20 хвилин, доки вона не загусне.

8. Готову кашу викладаємо на тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи.

Читайте також: