Нині кожен українець, не зважаючи скільки йому років – 80 чи 5, мріє про мир в Україні та перемогу. Ще б пак, росіяни забрали в українців добробут і спокій, а у дітей щасливе дитинство, бо зараз наші діти щоденно бояться тривожного сигналу сирени та лякаються вибухів ракет. Екс-генерал НАТО не втримався і зробив власний прогноз про кінець війни в Україні.

Так, на думку колишнього генерала збройних сил Німеччини та НАТО Ганса-Лотара Домрезе, в Альянсі очікують на припинення розв'язаної кремлем злочинної війни проти України вже у 2023 році.

Про це військовий заявив в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke, інформує Zeit.

"Я чекаю перемир'я на початку літа, коли про це скажуть обидві сторони: "Тепер це більше не має сенсу". Припинення вогню настане десь у 2023 році", - сказав він.

Колишній генерал Бундесверу і НАТО Ганс-Лотар Домрезе, фото: www.spiegel.de

За його словами, між лютим та травнем виникне ситуація, коли Росія та Україна зрозуміють, що вони нікуди більше не рухаються – саме це буде моментом для переговорів про припинення вогню.

Екс-генерал підкреслив, що це не означає мир у прямому розумінні цього слова і на тривалий час.

"Перемир'я означає: Ми припиняємо стріляти. Переговори, ймовірно, займуть багато часу, вам потрібен посередник: можливо, Генеральний секретар ООН Гутерріш, президент Туреччини Ердоган чи прем'єр-міністр Індії Моді – хоча ніхто насправді не нав'язує себе", – зазначив Домрезе. .

Він також додав, що досягнення рішення можливе лише за умови, що воно буде прийнятним для обох сторін, "навіть якщо Путін насправді хотів би мати всю Україну, а Зеленський хотів би знову звільнити всю Україну".

Як можливе рішення, екс-генерал назвав "відмову Зеленського від вимоги негайної реінтеграції таких територій, як Крим, в Україну - можна було б домовитися про перехідний період".

До слова, міністерка оборони Австрії Клаудія Таннер вважає, що сил України недостатньо для того, аби в осяжному майбутньому здобути перемогу у війні збройним шляхом, тобто повернути всі окуповані території включно з Кримом.

Читайте також:

Страх кремля наздогнав фронт: у мережі показали унікальне озброєння ЗСУ, яким українські військові знищують ворога

«Героям слава!»: Валерій Меладзе визначився у війні росії та України. Відео

З пляшкою та по підвалах: Ані Лорак різко згадала українську мову та висловилася про війну. Ніхто не очікував такого