Для тесту

  • Борошно – 3 ст.
  • Окріп - 1 ст.
  • Соль - 1 год. л.
  • Масло - 1 ст. л.
  • Горілка (за бажанням) – 1 ст. л.

Для начинки

  • Фарш м'ясний - 350 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (150 г)
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Коріандр - 1/3 ч.л. л.
  • Вода - 100-150 мл

Для смаження

  • Масло - 400 мл

У борошні зробити поглиблення. Відміряти 250 мл окропу, додати до нього сіль і олію.

Перекласти масу на стіл. Вимісити тісто до гладкого стану приблизно 7 хвилин (можна скористатися кухонним комбайном).

Покласти тісто в миску, змастити трохи олією, накрити харчовою плівкою і залишити на півгодини.

Приготування фаршу. Подрібнити чи дрібно нарізати цибулю. Додати до фаршу цибулю, сіль, коріандр та чорний мелений перець. Перемішати та потроху вливати воду. Фарш має стати кашоподібним. Накрити харчовою плівкою та відправити на 30 хвилин у холодильник.

Далі поділити тісто на 12 частин. Розкачати кожну до товщини 1 мм, але не до прозорості. Якщо тісто прилипає до поверхні, присипати трохи борошном. Викласти на половину коржа тонкий шар фаршу (багато фаршу класти не потрібно).

Для кращого ліплення можна змастити краї яйцем або білком.

Закрити другою половиною, намагаючись не залишати всередині повітря. Зліпити краї. По краях тіста пройтися виделкою, акуратно натискаючи, щоб не порвати тісто.

Нагріти в сковороді олію (шар 1-1,5 см). Температуру можна перевірити, опустивши шматочок хліба, навколо нього має початися вирування олії, але не дуже сильне.

Обсмажити чебуреки з обох боків. Викладати готові чебуреки на тарілку, застелену паперовими рушниками або серветками, щоб забрати зайву олію.

Читайте також:

З ароматом різдвяних свят. Як приготувати апельсинові оладки.

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт