Кожна господиня хоче здивувати та порадувати своїх гостей красивими та смачними стравами. Пропонуємо приготувати салат з курячою печінкою, сиром та яйцями – просто, смачно та красиво.
  • 500 гр курячої печінки;
  • 200 гр твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • 2 ріпчастих цибулини;
  • 120 гр майонезу;
  • 2 ст. л. яблучного оцту;
  • 2-3 яблука;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,50 ч. л. солі;
  • 50 мл води;
  • зелень петрушки.

Насамперед для приготування салату потрібно зачистити та відварити курячу печінку.

Щоб правильно це зробити, печінку потрібно промити, рідину зцідити. Печінку опускаємо у киплячу воду. Первинний бульйон зливаємо хвилини через півтори. Далі печінку промиваємо, заливаємо чистою водою, додаємо кілька горошків перцю, лавровий лист і варимо хвилин 15 після закипання.

Окремо потрібно відварити круто яйця.

Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, посипаємо сіллю та цукром. Заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо цибулі 10 хвилин промаринуватися.

Маринована цибуля – це перший шар салату. Наносимо на нього сіточку майонезу.

Другий шар печінкового салату – натерта на великій тертці куряча печінка. Також робимо поверх шару печінки тоненьку сіточку з майонезу.

Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці плюс сіточка із майонезу.

Четвертий шар - сир, натертий на великій тертці. Зверху - сіточка із майонезу.

Яйця поділяємо на білки та жовтки. П'ятий шар салату – терті жовтки, поверх шару також тоненька сіточка майонезу.

Верхній шар – натерті на дрібній тертці білки. Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.