- 500 гр курячої печінки;
- 200 гр твердого сиру;
- 3 яйця;
- 2 ріпчастих цибулини;
- 120 гр майонезу;
- 2 ст. л. яблучного оцту;
- 2-3 яблука;
- 1 ч. л. цукру;
- 0,50 ч. л. солі;
- 50 мл води;
- зелень петрушки.
Насамперед для приготування салату потрібно зачистити та відварити курячу печінку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб правильно це зробити, печінку потрібно промити, рідину зцідити. Печінку опускаємо у киплячу воду. Первинний бульйон зливаємо хвилини через півтори. Далі печінку промиваємо, заливаємо чистою водою, додаємо кілька горошків перцю, лавровий лист і варимо хвилин 15 після закипання.
Окремо потрібно відварити круто яйця.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, посипаємо сіллю та цукром. Заливаємо яблучним оцтом, розбавленим водою. Даємо цибулі 10 хвилин промаринуватися.
Маринована цибуля – це перший шар салату. Наносимо на нього сіточку майонезу.
Другий шар печінкового салату – натерта на великій тертці куряча печінка. Також робимо поверх шару печінки тоненьку сіточку з майонезу.
Третій шар – яблука, очищені від шкірки та натерті на великій тертці плюс сіточка із майонезу.
Четвертий шар - сир, натертий на великій тертці. Зверху - сіточка із майонезу.
Яйця поділяємо на білки та жовтки. П'ятий шар салату – терті жовтки, поверх шару також тоненька сіточка майонезу.
Верхній шар – натерті на дрібній тертці білки. Шари не ущільнюємо, вони повинні бути пухкими та повітряними.
Прикрашаємо салат за бажанням і даємо йому настоятися в холодильнику кілька годин.
Читайте також:
Ідеальна закуска на вихідні: печінка з цибулею лише за три хвилини. Рецепт
Голова і печінка скажуть «дякую»: який алкоголь найменше нашкодить на свята
Ваша печінка скоро відмовить: названі перші симптоми. Це потрібно знати