Рецепт смаженої печінки дуже простий і прийшов він з давніх-давен. Так, рецепти з фото цієї страви є у більшості кулінарних культур світу. Ще 2500 року до н.е. у Стародавньому Єгипті гусей вирощували спеціальним чином для того, щоб вживати в їжу їх ніжну збільшену в розмірах гусячу печінку – фуа-гра.

Печінка для цієї страви найкраще використовувати свіжу, не розморожену, так продукт буде соковитішим у готовій страві.

А ще щоб печінка смажена з цибулею була м'яка та соковита, потрібно подбати про якість цієї печінки. Тому прискіпливо вибирайте печінку в магазині – важливо, щоб вона не містила кровоносні судини та лімфовузли. Обрізаємо усі плівки.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями.

Увага! Щоб печінка була соковитою, її має бути рівно вдвічі менше печінки.

На суху розігріту сковороду наливаємо 5 ст. рослинної олії. Добре було б додати і шматочок вершкового масла. Ще б пак, смажена печінка і вершкове масло - просто ідеальне поєднання, але воно дуже швидко горить на сковороді.

На сильному вогні під закритою кришкою обсмажуємо печінку із цибулею рівно 3 хвилини.

Читайте також:

Як приготувати смачний хліб у духовці. Простий рецепт

Як приготувати запіканку з|із| цвітної капусти в духовці. Рецепт

Котлети в духовці в пюре: старовинний рецепт турецьких господинь