Через те що Росія обстрілює енергетичні об’єкти, багато українців думають над тим, як обігріти квартиру без газу та електрики у воєнний час.

Одним із джерел тепла у період відсутності централізованого отоплення може стати саморобний обігрівач.

Важливо! При створенні саморобних обігрівачів слід бути обережним і дотримуватися всіх правил безпеки. Також не слід залишати систему обігріву без нагляду.

Автор Youtube-каналу desertsun02 показав, як легко та швидко зробити своїми руками саморобний обігрівач з невеликої кількості матеріалів.

Що знадобиться для обігрівача:

  • дві вогнетривкі цеглини;
  • вентилятор;
  • свічки, ізопропіловий спирт або етанол;
  • металева сковорода (важливо щоб ручка була не плавка).

Отже, в основі конструкції запропонованої саморобки будуть лежати дві цеглини. Їх потрібно буде встановити паралельно одна до одною на такій відстані, щоб зверху на них можна було поставити сковороду.

Між цеглою потрібно на незаймисту поверхню поставити свічку (або ємність із паливом).

Невеликий вентилятор слід розташувати за конструкцією (у випадку, якщо у вас є стійка до жару модель, наприклад, вентилятор для духовки, його можна встановити на самій сковороді).

Таким чином, сковорода нагріватиметься від свічок або палива, а вентилятор розноситиме тепле повітря в той бік, в який його буде спрямовано.

При цьому винахідник підкреслює, що такий прилад жодним чином не врятує від холоду за відсутності постійно опалення та електроенергії, але, з іншого боку, це краще, ніж взагалі нічого.

До слова, якщо у багатокімнатній квартирі холодно, то слід всією родиною переміститись до найменшої з кімнат. Не зайве буде придбати кілька пухових спальних мішків, а для утеплення підлоги дістати (або придбати) теплий килим.

Читайте також:

Потрібно бути готовими: в Україні оголосили штормове попередження. Чого очікувати вночі

Відключав українцям світло: СБУ затримала путінського шкідника, через який люди сиділи у темряві

Путін збирає речі: на Новий рік його вже ніхто не побачить, вирішив сховатись