Україна та світ дізналися про парамедику з позивним "Пташка" навесні 2022-го, коли в соцмережах розлетілося відео з її участю, де тендітна дівчинка у підвалах "Азовсталі" співала пісні ОУН-УПА. Катерина Поліщук – актриса народного драматичного театру-студії, поетеса, виконавиця класичних арій та патріотичної класики. А нещодавно її важливою нагородою наголосив і Президент України Володимир Зеленський.

Днями звільнена з полону захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук, відома з позивного "Пташка", отримала орден "За мужність" ІІІ ступеня з рук президента України Володимира Зеленського. Парамедик присвятила її своїм загиблим побратимам.

Так, музикантка за освітою, тернополянка "Пташка" служила з 2021 року парамедиком у "Госпітальєрах". 24 лютого 2022 року дівчина поїхала до Маріуполя, а після того, як російські війська розбомбили шпиталь, допомагала гарнізону "Азовсталі".

При цьому її найбільша мрія у житті – співати на великій сцені. Принаймні так розповідав журналістам її брат Роман Поліщук, доки дівчина була у полоні.

"У чому суперсила "Пташки"? Вона завжди йде до своєї мети, як би важко не було, досягає свого", - говорив Роман Поліщук.

І ось у всіх українців з'явилася можливість побачити цього чоловіка. Так, українська захисниця Катерина Поліщук, відоміша як "Пташка" з Азовсталі, сама показала свого брата-красеня. На знімку помітно, що вони вдвох кудись прямували, Катерина сиділа за кермом.

"Чи ми схожі з братом?" - Запитала у шанувальників "Пташка".

Шанувальники відповіли, що вони справді дуже схожі та закидали їх компліментами. Також вони привітали Поліщук із Днем ангела Катерини, який відзначався 7 грудня.

  • "Очі дуже схожі, та й загалом"
  • "Очі дуже схожі, як море, і дуже добрі, а ще веселі"
  • "У вас обох є людяність"
  • "Ні, ну якщо тобі бороду відростити, або братові - кіски, то так, будете як близнюки. Жартую! Ви класні, бережіть себе"
  • "Обличчя у вас обох нереально світлі"

Читайте також:

«Пташку» з Азовсталі заклеювали свої ж: у мережі розгорілася лайка через нагороду, яку отримала Катерина Поліщук

Вони не згоряють: в Україні продають браслети із заліза, яке пройшло Азовсталь. Скільки вони коштують. Фото

Дебілізм – це сила: росіяни випадково показали, як зруйнували Азовсталь. Відео