Консервовані мандарини – це не лише смачний та ароматний десерт, але й чудовий подарунок для друзів та близьких на Новий рік.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІдея приготування консервованих мандаринів опублікована на куланірній сторінці "Корисні корисності" у TikTok .
Складові:
- мандарини;
- лимон;
- імбир;
- цукор;
- окропу.
Мандарини краще вибирати таких сортів, у яких немає кісточок, невеликого розміру. Вони зберігають свій аромат, залишаються смачними та соковитими. Їсти їх можна просто так, і використовувати для приготування фруктових салатів.
Для початку миємо мандарини та знімаємо шкірку. Ретельно видаляємо білі волокна – вони не надто приємні на смак.
У підготовлені заздалегідь баночки щільно-щільно (але не переборщіть, щоб не розчавити часточки) укладаємо очищені мандарини - навіть вони злегка піднімаються над кромкою.
Лимони нарізаємо кружальцями.
Імбир нарізаємо довгастими шматочками.
Засипаємо цукром і заливаємо окропом до самої кромки.
Потім відразу ж закочуємо банки або закручуємо гвинтовими кришками.
Перевертаємо ці фруктові заготівлі "на зиму" денцем вгору, укутуємо чимось теплим і даємо в такому положенні повністю охолонути.
Зберігаються консервовані мандарини як і інші заготовки - в сухому і холодному місці (льоху, підвалі, комірці).
Читайте також: