Сало солоне, сало морожене, сало печене, сало смажене – величезна варіація станів сала, які мають великий успіх в Україні.

У кожного українця у холодильнику знайдеться сало. Але іноді хочеться чогось такого, чого раніше їсти не доводилося. І тоді можна приготувати смачну закуску - рулетики із сала.

Детальний рецепт із фото був опублікований на сайті cookery.com.ua.

Для початку необхідно підготувати саме сало. За допомогою ножа очищаємо сало від бруду з усіх боків шматка і зрізаємо шкірку. Нарізаємо сало на довгі тонкі скибочки, завтовшки близько 1 сантиметра, а ось млинці брусочки визначається як: чим довше, тим краще. Не забувайте, що потрібно потім згорнути його в рулетик. Після цього кожну скибочку потрібно з обох боків добре натерти великою сіллю і скласти в миску. Її накриваємо і на дві години залишаємо за кімнатної температури. За цей час скибочки просоляться і будуть готові до формування рулетиків.

Паралельно часник очищаємо від лушпиння та промиваємо його. Пропускаємо його через спеціальний прес і поділяємо на три рівні частини. Одну з них змішуємо з паприкою та добре перемішуємо. Другу з гірчицею, а третю з подрібненою зеленню кропу.

Через якийсь час (на ваш розсуд, дивлячись, якій засолці ви віддаєте перевагу) дістаємо сало, знімаємо з нього залишки солі. Потім поділяємо бруски сала на три рівні частини для наших начинок. На скибочку за допомогою ложки наносимо одну з наших начинок і згортаємо сало в рулетик. Для закріплення проколюємо його з двох сторін або посередині зубочисткою. Це ж робимо з іншими шматочками солоного сала. Готові рулетики покладемо на блюдо та відправляємо у морозилку на годину.

Через певний час рулетики необхідно дістати з морозилки і нарізати на скибочки, немов японські роли. Викладаємо їх на блюдо із зеленню всі три види рулетиків і подаємо на стіл у охолодженому вигляді. Готову нарізку можна посипати свіжою зеленню. Смачного!

Читайте також: