Тушкована куряча печінка з яблуками – звучить непоєднувано та незвичайно, проте спробувати саме такий варіант приготування печінки варто всім і кожному. Тушкована куряча печінка з яблуками виходить ніжною, пікантною та дуже смачною. Печінкою за цим рецептом з задоволенням ласуватимуть і діти і дорослі.

Інгредієнти:

  • печінка куряча - 600 г;
  • яблуко (зелені) - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • олія (для смаження) - 40 г;
  • борошно пшеничне / борошно (для панірування) - 2 ст. л.;
  • вино біле сухе - 75 г
  • Цукор - 10 г
  • Горіх мускатний (щіпка)
  • Зелень (сушена)
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком) - 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Важливо! Печінка дуже корисний продукт, який містить поживні речовини. Вона багата білками, мінералами і вітамінами, зокрема, вітаміном С і вітаміном В12. Крім того, в ній міститься залізо, фолієва кислота, рибофлавін, калій, фосфор і інші корисні мікроелементи.

Якщо печінка свіжа, то вона повинна бути гладкою і мати коричневий або червоно-коричневий колір.

В першу чергу печінку необхідно помити й обсушити. Курячу печінку потрібно запанірувати в борошні і прожарити.

У гарячу сковорідку з рафінованою олією кладемо печінку й не накриваючи обсмажуємо з однієї сторони, поки не зникне червоний колір. Коли одна сторона печінки підрум’яниться, шматочки печінки потрібно перевернути і смажити з іншого боку.

На окремій сковорідці: нарізати напівкільцями цибулю, посолити, посипати цукром (2-3 чайні ложки) і обсмажити на олії до золотавого кольору. Після цього нарізати яблука тоненькими скибочками, додати до підсмаженої цибулі і перемішати. Далі солимо, додаємо вино і тушкуємо 5-7 хвилин.

Увага! Найкраще для рецепта підходять кисло-солодкі яблука.

Цибульно-яблучну піджарку потрібно додати до печінки і тушкувати ще 5-7 хвилин на повільному вогні.

Готову печінку необхідно посипати сушеною зеленню.
Читайте також: